![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/10/witte-kool.jpg)
Hartige taart met witte kool
14 februari 2022![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/04/aardappels-1.jpeg)
Gebakken aardappeltjes
15 februari 2022![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/06/wortels-e1628838267279-1200x675.jpeg)
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 1 kilo pompoen
- 400 gram wortels
- 4 velletjes bladerdeeg
- 200 gram feta
- 35 gram grof gehakte walnoten
- 35 gram grof gehakte pecannoten
- honing (naar smaak)
Hoe maak je het?
- verwarm de oven voor (200 °C)
- haal de velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien
- snijd de pompoen in blokjes (snijd eerst de pompoen door midden, schraap de zaden en draden eruit en haal de schil eraf)
- snijd de wortels in blokjes
- doe de blokjes wortel en pompoen in een (lage) ovenschaal
- besprenkel de wortel- en pompoenblokjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout
- bak de blokjes in de oven in 35 minuten zacht
- pureer de warme blokjes pompoen en wortel
- voeg naar smaak honing toe
- bekleed een ovenschaal met de velletjes bladerdeeg
- schep het pompoen-wortelmengsel in de ovenschaal en duw het goed aan
- verbrokkel de feta en verdeel het over het mengsel
- bak de taart in de oven in 35 minuten gaar
- strooi 10 minuten voor het einde de wal- en pecannoten over de taart
Recept gebaseerd op: Lekker en Simpel
![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/06/wortels-e1628838267279.jpeg)