Stamppot wortels
10 februari 2022Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 150 gram risottorijst
- 150 gram wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram doperwten
- 3 à 4 el Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- 600 ml bouillon
Hoe maak je het?
- snipper de ui en hak de knoflook fijn
- rasp (of snijd) de wortel
- fruit de ui en knoflook in olijfolie
- voeg na 3 min. de wortel toe en bak dit 5 min. mee
- voeg de risottorijst toe
- voeg na 1 minuut een scheut bouilon toe, zodat de rijst onder water staat
- blijf telkens een beetje bouillon toevoegen als het is opgenomen
- blijf goed roeren
- na 25 min. is de rijst gaar, voeg dan de doperwtjes toe
- voeg als laatste wat basilicum en Parmezaanse kaas toe
- meng alles goed door elkaar
Recept gebaseerd op: Lekker en Simpel