![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/06/wortels-rotated.jpg)
Stamppot wortels
10 februari 2022![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/09/sperzieboontjes1-scaled-e1631796801246.jpg)
Sperzieboontjes met mango
15 september 2021![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/10/IMG_20211002_123613-1200x675.jpg)
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 2 knolselderijen
- 1 kilo aardappels
- 200 gram serranoham
- 100 ml kippenbouillon
- 200 gram roomkaas
- 2 el mosterdmayonaise
- 60 gram verse peterselie
Hoe maak je het?
- schil en snijd de knolselderij en aardappels
- kook het samen in een pan in 20 min. gaar
- halveer de plakken ham
- bak de hamplakken in een koekenpan aan beide kanten krokant
- giet de knolselderij en aardappels af
- verwarm de bouillon
- stamp de knolselderij, aardappels, bouillon, roomkaas en mosterdmayonaise fijn
- knip de peterselie fijn en schep het door de stamppot
- breng op smaak met peper en zout
- serveer met de warme ham
Recept gebaseerd op: Allerhande
![](https://bioschuur.nl/wp-content/uploads/2021/10/IMG_20211002_123613-scaled.jpg)